header-rueamLier
     
Home
WatisreumaReuma.AandoeningenDiagnose Medewerkers AfspraakMaken Contact PDF_LinkenWebsites
  kinesist

 
 

Dr. L. Francx, Reumatoloog-Revalidatie-arts op rust.

Aandachtsgebieden:
- reumatologie in de volle breedte
- revalidatie


Dr. Francx is de oprichter en het voormalig diensthoofd van de afdeling Reumatologie-Revalidatie in het H.-Hartziekenhuis te Lier. Hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Daarna specialiseerde hij zich in de Interne Geneeskunde en werd hij Reumatoloog-Revalidatiearts. Hij was lange tijd consulent-Reumatoloog aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) te Edegem. Dr. Franckx bouwde de afdeling Reumatologie en Revalidatie in het H.-Hartziekenhuis Lier uit tot succesvolle multidisciplinaire afdelingen. Daarnaast werkte hij als reumatoloog in het DLO Diagnosecentrum Lier. Op 1 juli 2016 zette hij een punt achter zijn carrière.

FOTO-DR-Francx  
         
   

Dr. B. Lechkar, Reumatoloog - Revalidatiearts

Aandachtsgebieden:
- Reumatologie in de volle breedte
- Osteoporose
- Echografie van de kleine gewrichten
- Revalidatie


Dr. Lechkar studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Ze specialiseerde zich tot Reumatoloog aan in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het Leids Universitair Medisch Centrum. Dr. Lechkar deed vervolgens revalidatiegeneeskunde in het AZ Almaziekenhuis in Sijsele. Na haar opleiding is ze steeds als consulent-Reumatoloog verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De voorbije zes jaar werkte Dr. Lechkar in het Amphia Ziekenhuis in het Nederlandse Breda. Vanaf 1 juli gaat Dr. Lechkar aan de slag in het H.-Hartziekenhuis en het DLO Diagnosecentrum Lier.

FOTO
 
         
   

Dr. A. Schuerwegh, Reumatoloog

Aandachtsgebieden:
- reumatologie in de volle breedte
- systeemziekten/ bindweefselziekten
- osteoporose


Dr. Schuerwegh studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Zij volgde de opleiding Interne Geneeskunde aan het Middelheim ziekenhuis en zette de opleiding Reumatologie verder aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Na een gastverblijf aan het Kennedy Institute of Rheumatology aan de Imperial College te Londen, was zij meerdere jaren verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum als senior reumatoloog. Daar focuste zij zich op de zorg van patiënten met systemische sclerose. Sinds 2014 werkt ze als reumatoloog in het H.-Hartziekenhuis en de Ortho-clinic Lier.

FOTO  
         
   

Mevrouw Van Mol, Hoofdverpleegkundige en verpleegkundig team polikliniek


Mevrouw Van Mol is hoofdverpleegkundige in het H.-Hartziekenhuis te Lier van de polikliniek Inwendige Geneeskunde. Voor de raadpleging Reumatologie geven zij en haar verpleegkundige team informatie over reuma aan patiënten. Daarnaast verzorgen zij de verpleegkundige assistentie bij gewrichtspuncties en injecties. Ook kan de verpleegkundige hulp bieden bij het invullen van vragenlijsten samen met patiënt, bij het bepalen van ziekteactiviteitscores.

   
         
   

Samenwerkende afdelingen:
Afdeling Revalidatie, Sport- en Fysische Geneeskunde Lier

revalier

Revalidatie heeft als doel om via een revalidatieprogramma een zo goed mogelijk functioneel herstel te bekomen bij een patiënt met een beperking.
Dit kan nodig zijn bij reumatologische aandoeningen, rugklachten, na een hersenletsel, na een orthopedische operatie, bij vermoeidheidsklachten bij kanker, bij hartlijden, bij overgewicht…
Revalidatie gebeurt onder leiding van de arts fysische geneeskunde en revalidatie samen met het multidisciplinaire revalidatieteam. Dit team kan bestaan uit kinesisten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, logopedisten, (neuro)psychologen en maatschappelijk verpleegkundigen.

U kan telefonisch (03/ 491 27 86) of via e-mail  (een afspraak maken bij één van onze artsen Fysische geneeskunde en revalidatie (Dr. C. Gorris, Dr. M. Schreurs). Contacteer ons gerust voor verdere informatie over één van onze revalidatieprogramma’s.  (http://www.hhzhlier.be/internet.net?id=2188)

 

revalier
 
         
   

Afdeling Orthopedie Lier
Logo-ortho

Website Ortho-Clinic Lier

Graag stellen wij het gespecialiseerde team van orthopedisten in Lier aan u voor:


ortholier
 
   

Dr. F. Verheyden, diensthoofd Orthopedist
Aandachtsgebieden: knie- en schouderchirurgie, sportletsels.
Dr. G. Nelen, Stagemeester Orthopedist
Aandachtsgebeiden: schouder- en kniechirurgie, sportletsels
Dr. G. Vandeputte, Orthopedist
Aandachtsgebieden: hand en voetchirugrie
Dr. Ruben Jacobs, Orthopedist
Aandachtgebieden: schouder-, elleboog- en handchirurgie, kinderorthopedie
Dr. Jan Myncke, Orthopedist 
Aandachtsgebieden: heupchirurgie, artroscopie van heup en knie, sportletsels
Dr. Nick Van Opstal, Orthopedist
Aandachtsgebieden: heup en voet chirurgie, artroscopie van heup en enkel

Orthopedisch Techniekers, Lier

Dhr. Thuer, Orthopedisch Technieker
Voor afspraak : 03 322 66 99

Dhr. Vandeperre , Orthopedisch Schoentechniekers
Voor afspraak : 03 354 26 60